­
Stichting Matahari Groningen
Berichten


Beste Aad,

Hartelijk dank voor je reactie en ik zal mijn verhaal vertellen.
Mijn zoektocht begint februari 2008 bij het leeghalen van het huis van een oud tante van mij, ik vind daar een klein fotootje met twee mooie donkere meisjes erop.
Wat mij opviel is dat er een meisje opstond die veel weg heeft van mijn oma (moeder van mijn vader Gijsbert), ik heb dit fotootje mee naar huis genomen omdat ik er een bijzonder gevoel van kreeg.
Aan een oom (broer van mijn vader, vader is in 1989 overleden) heb ik gevraagd “Ome Anton, weet jij wie dat zijn op dit fotootje ?”. Het antwoord daarop sloeg in als een bom, “natuurlijk weet ik dat, dat zijn  twee zusjes van jou en je broer.” Hij wist te vertellen dat mijn vader in Menado een vriendin/vrouw (?) had en dit waren kinderen van hun. Helaas wist hij geen namen en dat is jammer natuurlijk.
Mijn vader was gelegerd in Menado van 11 december 1947 tot december 1949 en is toen via de Molukken naar Java gegaan en vandaaruit naar Sumatra en weer Java. Op 18 april 1950 is hij weer vertrokken naar Holland, en niet naar Menado (?)
Vanaf het moment dat ik hoorde van de twee meisjes ben ik met mijn dochter begonnen met een zoektocht, het heeft in diverse kranten gestaan, ik ben geweest bij omroep Gelderland, bij mij thuis is geweest het programma Hart van Nederland voor een opname, bij mij thuis is geweest het radio programma Adres onbekend voor een opname.
Tevens was onze verhaal de eerste  zoektocht van de site www.oorlogsliefdekind.nl die in 2008 de lucht in is gegaan, het verhaal heet “Een lang bewaard familie geheim van de broers van Ewijk”. Van het fotootje zijn 1000 flyers gemaakt en op de Tong Tong Fair 2008 in Den Haag uitgedeeld. Ik ben daarop met diverse oud Indiëstrijders in contact gekomen en het is intussen een fantastische zoektocht geworden met als resultaat dat mijn broer en ik in 2015 naar Manado geweest zijn.
Maar tot op heden nog steeds geen resultaat, maar ik blijf zoeken bijna iedere dag.
Ik hoop dat jullie iets voor mij kunnen beteken, alvast bedankt hiervoor.

Groetjes Jan van Ewijk uit Lienden
   Zusjes in Manado 1         Zusjes Manado 2

Contactpersoon voor Jan van Ewijk is namens de Stichting Matahari, Adri Veerman.
Eventuele informatie graag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 

­