­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 21 januari 2018  


januari1865Alweer de 1e van de reeks kumpulans bij Matahari voor 2018. Onze penningmeesters moesten om 14.15 uur al hard werken om de rijen gasten van een entreekaartje met gratis koffie/thee te voorzien, de zaal liep om 14.30 al aardig vol. Uiteindelijk bleek dat er zo’n 100 gasten de Matahari soosmiddag hadden bezocht.
De muzikale ondersteuning kwam vandaag van Duo Ginger uit Ede die al geconcentreerd bezig was met de installatie van hun apparatuur.  Het beloofde gastoptreden van Jimmy Wierenga same
n met Rudy Pattiwael werd helaas door omstandigheden geannuleerd, en is verplaatst naar de volgende kumpulan van 18 februari 2018. Om 15.00 uur werd de kumpulan geopend met de beste wensen voor 2018 en een hartelijk welkom aan de gasten, een speciaal welkom ook voor nieuwe gasten die voor het eerst onze kumpulan bezochten. januari1819
Een blik op 2017, dat jaar waarin veel verdriet en verbijstering een grote rol hebben gespeeld door het overlijden van een aantal van onze trouwe gasten.  Voor zover bekend bij de Matahari waren dat 12 personen, een vrij hoog aantal waarin verdriet en verbijstering bij ons allen en natuurlijk bij de nabestaanden centraal stonden.  Er  werd daarom een moment van stilte in acht genomen om hun allen te gedenken (zie verder rubriek mededelingen).
Om 15.15 uur werd de muziek ingezet door Duo Ginger die direct de sfeer te pakken had, de gasten hadden duidelijk zin om deze middag lekker te dansen en de dansvloer was in  korte tijd vol. Het programma van vandaag was in principe alleen gericht op het optreden van Duo Ginger en tijdens de pauzes werd gewoon door gedanst op CD-muziek. De middag verliep heel gestructureerd en  volgens planning.
januari1820Vandaag was de catering in handen van Elvre Bexck en haar crew die een uitstekende variatie in elkaar hadden geflanst.  Natuurlijk was er tjendol te koop met daarnaast de mogelijkheid om iets anders te kopen zoals bubur item.
Het menu van vandaag viel goed in de smaak bij de vele gasten,  te zien aan het  aantal gasten die hiervan gebruik maakten.
Nadat Duo Ginger de maaltijd had genuttigd werd het voor hun tijd om het podium wederom te betreden en barstte het feestgedruis los, de dansvloer was overvol en natuurlijk lukte het Ed en Patty wederom  om het enthousiasme van onze gasten vast te houden. Het werd dan ook snel 18.15 uur,  nog 15 minuten te gaan voor sluiting van deze middag, de sfeer was gewoon te voelen door de opzwepende muziek van het Duo!
Om 18.30 uur was het  tijd om deze middag af te sluiten maar Roelof Bouwmeester “onze zaalhulp van het MFC” had de klok middels een lange stok stiekem 15 minuten teruggedraaid, dit tot hilariteit van eenieder.  Ook het Duo sp
januari1864eelde het spelletje mee en speelde door tot groot plezier van de aanwezigen.

Het was zeker na 18.30 dat de middag werd afgesloten met dank aan alle gasten voor hun komst en uiteraard complimenten aan Ed en Patty, zijnde Duo Ginger, die aan deze zeer gezellige middag een grote bijdrage hadden geleverd.

Wij hopen U allen weer te zien op onze kumpulan van zondag 18 februari 2018, met de muzikale ondersteuning van Wim Lekatompessy uit Assen met gastoptreden van Rudy Pattiwael samen met Jimmy Wierenga.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN


Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­