­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 20 januari 2019

januari20193Deze zondag was de eerste kumpulan in het nieuwe jaar. Gelijktijdig was het ook de eerste zondag dat het gevroren had, en alhoewel het zonnetje scheen, was het toch behoorlijk fris buiten. Maar binnen was men om half twee al weer bezig de zaal weer in orde te krijgen voor onze soosmiddag. En met enige vrijwilligers-handen was de zaal al op tijd weer ingericht. Om 3 uur opende Joyce deze kumpulan en heette allen van harte welkom in dit nieuwe jaar. Hierna kwamen de mededelingen, waarbij eerst een moment stilte in acht werd genomen voor het overlijden van mevr. Manz op 15 januari en dhr. Jack van Waas op 19 januari. (zie hiervoor ook de aparte rubriek mededelingen).
Na de mededelingen was het de beurt aan Ed en Patty, ook bekend als Duo GingeR.
Bij ons totaal niet onbekend, maar wel geliefd als zangduo. En wat brachten zij weer een sfeer met hun muziek en zang, geweldig. Zij hoefden niemand uit te nodigen om de dansvloer op te komen, want die was in korte tijd al weer gevuld met de dansliefhebbers. januari20191Intussen waren ook de snacks klaar voor het nuttigen, waar dan ook goed gebruik van werd gemaakt. De pauzes tussen de optredens van Ed en Patty werden gevuld met cd-muziek, waar de één nog wat pasjes oefende en de ander even aan de wandel ging, een praatje maakte dan wel heel dapper in de buitenlucht een sigaret rookte.
Na de pauze gingen Ed en Patty weer verder met hun muziek en verraste een bezoekster met het toezingen van: Lang zal ze leven. De jarige werd ook door de aanwezigen staande toegezongen, een complete verrassing voor haar.
Onderwijl waren reeds meer dan 100 bezoekers de tafel van Frederik en Harry, onze penningmeesters, gepasseerd. En Frankie had inmiddels de tafels in gereedheid gebracht voor de catering
januari20192. En het eten smaakte weer heerlijk. Een aantal gasten aten ter plaatse, en een aantal gasten nemen het mee in een goede verpakking.
En altijd als het gezellig is, lijkt het wel of de klok steeds harder gaat lopen naar het tijdstip van half zeven, een vervelend tijdstip waarop Joyce heel resoluut deze middag moest sluiten, waar niet iedereen echt blij mee was. Want het was zo’n gezellige middag, die te snel voorbij was. Joyce bedankte iedereen voor hun aanwezigheid, Ed en Patty voor hun fantastische muzikale inbreng, en allen voor de gezellige middag. Zij wenste een ieder een veilig en wel thuis.
Graag tot ziens op zondag 17 februari 2019, dan treedt voor u op de band Crossroad.  Tevens is dan ook dhr. Boiten van de Pelita aanwezig.

Adri Veerman.


Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­