­
Stichting Matahari Groningen


Verslag kumpulan zondag 19 maart 2017. 

maart172Om 14.00 uur zijn er al vele vrijwilligers druk bezig met de herinrichting van de zaal, om onze gasten te voorzien van zitplaatsen voor de kumpulan vandaag welke  muzikaal zal worden ondersteund door het populaire Duo GingeR; door drukte en slecht weer onderweg waren zij een beetje aan de late kant.
Om 15.00 uur waren er nog niet zoveel gasten, maar druppelsgewijs kwam het bezoekersaantal deze middag  op ± 100 gasten.

Vanmiddag werd het lekkers bij de gratis koffie gedoneerd door de familie Warbout (Hermin en echtgenoot) die het heugelijke nieuws dat zij voor de 1e keer de trotse opa en oma zijn geworden van een kleindochter, graag wilden delen met de gasten; familie Warbout van harte gefeliciteerd hierbij en hartelijk dank voor de heerlijke traktatie.

De muziek werd direct na de gebruikelijke opening met de mededelingen (zie aparte rubriek) ingezet door Duo GingeR met hun uitstekende muziekrepertoire, de lege dansvloer werd dan ook snel gevuld door de liefhebbers en de zittende gasten genoten zichtbaar van hun muziek. maart174

Intussen werd de snackhoek in gereedheid gebracht door Henny en Jeane; al snel stonden de gasten in rijen om de verschillende snacks, door Linda Manoppo bereid, af te nemen en zoals altijd waren deze al binnen korte tijd uitverkocht.

De catering lag deze keer in handen van Frankie Mesner; hierbij vond ook de tjendol gretig aftrek. Tussen 17.00 en 17.30 uur zaten veel gasten van het eten te smullen om daarna nog gezellig met elkaar te ngobrol zonder muziek.

Na 17.30 uur betrad het Duo GingeR het podium om hun muziek in te zetten. Tijdens het laatste uurtje, waarin normaliter veel gasten zich klaarmaken om te vertrekken richting huis,  viel het gewoon op dat de leegloop richting 18.30 uur wegbleef.

maart1735Er werd nog steeds veel gebruik gemaakt van de dansvloer waardoor om 18.30 uur, en op verzoek van veel gasten aan de voorzitter om nog een lied in te zetten, Duo GingeR hier graag gehoor aangaf.

Uiteindelijk werd de kumpulan om 18.40 uur gesloten met dank aan Duo GingeR, die het telkens weer voor elkaar krijgen om onze gasten met hun muziek te onderhouden  tot het laatste moment!
Joyce Jansen.
Wij danken alle gasten voor hun komst en wensen hen allemaal een wel thuis, wij  hopen U allen weer te zien op zondag 23 april 2017 met de muzikale ondersteuning van the Ashura band.

Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wijert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN

Verslag kumpulan d.d. 19 oktober 2014

Tussen 13.30 en 14.00 stromen vele gasten de zaal binnen en sommigen hebben hun handen laten wapperen om te helpen met de opmaak van de zaal, waarvoor onze dank. Tegen 15.00 uur is het aantal gasten die zich bij onze penningmeesters hebben gemeld al redelijk gegroeid (tussen 90 en 100 gasten), het belooft uiteraard weer een gezellige middag te worden. Exact om 15.00 uur opent Joyce de kumpulan, heet alle aanwezigen van harte welkom ook de nieuwkomers en gaat vervolgens verder met de matahari mededelingen (zie aparte rubriek).

Tegen 15.15 uur wordt deze middag voortgezet en wordt het muzikale gedeelte, verzorgd door de Mas Putih band waarna de liefhebbers voor de dansvloer zich dan ook op storten.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­