­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 18 maart 2018  


DSC00311Volgens de kalender was het bijna lente, maar deze dag vroor het en er stond een
harde oosterwind, waardoor de gevoelstemperatuur kouder aanvoelde. DSC00326Om 13.30 uur waren de eerste vrijwilligers al aanwezig om de zaal weer in te richten, zodat de bezoekers na binnenkomst fatsoenlijk aan tafels konden zitten. Ondanks het koude weer en de hardnekkige griep, kwamen uiteindelijk toch nog bijna 100 gasten naar onze kumpulan.
Om 15.00 uur opende Joyce, zelf nog niet helemaal hersteld van een griep aanval, deze middag en heette alle gasten welkom. In de mededelingen (zie andere rubriek) moest
zij helaas meedelen dat de Maja’s, geveld door de griep, vandaag hun gastoptreden niet konden verzorgen. Gelukkig was wel de Ashuraband in volle bezetting aanwezig, dus aan goede klanken en zang was geen gebrek. Na het welkomstwoord en de mededelingen betrad de Ashuraband het podium, waarna in een kort tijdsbestek op hun muziek, de dansers de dansvloer betraden.DSC00352
Inmiddels waren de snacks ook uit de oven gehaald en er werd weer met smaak genoten van de verschillende soorten snacks, dus voor een ieder weer wat wils.
Het was, zoals van ouds, weer gezellig en er werden dan ook vele gesprekken onderling gevoerd.
Inmiddels was ook Hermin met de catering gearriveerd en vele gasten genoten dan ook van een overheerlijke maaltijd.
DSC00354
En voor we het wisten, werd het al weer 18.30 uur. Tijd voor Joyce om deze middag af te sluiten. Zij bedankte alle gasten voor hun komst en hun gezellige inbreng. Ook de Ashuraband bedankte zij voor hun goede muziek en zang. Joyce wenste een ieder een veilig en wel thuis. De volgende soosmiddag is op zondag 15 april 2018.
Na sluiting van deze middag moest de Ashuraband nog wel even doorwerken om hun geluidsinstallatie weer af te breken en op te bergen. En een paar vrijwilligers staken nog even weer de handen uit de mouwen om de zaal weer op te ruimen, waarna ook zij naar huis konden.

Wij hopen U allen weer te zien op onze kumpulan van zondag 15 april 2018, met de muzikale ondersteuning de Blue Rangers.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!
Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­