­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 17 maart 2019

foto 21Het is nog vroeg, als de eerste bezoekers al binnenkomen om weer te genieten van de kumpulan. Ook Wim Lekatompessy uit Assen was op tijd om zijn mufoto 19ziekinstallatie te installeren en zodra dit goed was afgeregeld, begon Wim al om 14.30 uur met zingen. Om 15.00 uur opende Harry Heinkens deze kumpulan en heette alle aanwezigen, waaronder een aantal nieuwe gasten, van harte welkom. Harry excuseerde Joyce voor haar afwezigheid, omdat de dochter van Joyce afgelopen vrijdag was overleden.  Deze trieste mededeling had veel meelevende reacties tot gevolg en allen wensten Joyce en haar familie veel kracht en sterkte toe met het verwerken van dit verlies. Ook onze “vaste” fotograaf, dhr. Gerard Cox, kon deze middag niet aanwezig zijn, waardoor Harry behalve dat hij de leiding had, ook foto’s ging maken. Gelukkig verliep de middag verder goed, en aan het einde van de middag bleken er 90 bezoekers te zijn gekomen. Na het openingswoord van Harry, was het weer de beurt aan Wim om met zijn warme stem de bezoekers uit te nodigen de dansvloer te betreden, waaraan door een groot aantal bezoekers gehfoto 16oor werd gegeven.foto 22Van de catering, deze maand aangeboden door Hermin, werd goed gebruik gemaakt, want ook aan het einde van de middag waren de pannen leeg en was al het eten verkocht.Deze keer was het Harry die consequent om 18.30 uur de microfoon weer pakte en een einde aan deze kumpulan maakte. Hij bedankte alle gasten voor hun aanwezigheid, Wim voor zijn zang en muziek, en wenste allen een veilig en wel thuis. Het bestuur van de Matahari hoopt u allen weer te mogen begroeten op zondag 28 april 2019. De muziek wordt dan verzorgd door The Blue Rangers.

Harry Heinkens.

 

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­