­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 19 november 2017 

Vandaag 19 november 2017, onze op een na laatste kumpulan van 2017, waar blijft de tijd? Het weer was niet al te vriendelijk voor ons vandaag, het regende en gelukkig was de kou niet echt aanwezig, dus nog geen echte winter. Desondanks stroomde om 14.00 uur onze gasten al binnen om een goede plaatst te bemachtigen. Wim Lekatompessy uit Assen zorgde vandaag voor de muzikale ondersteuning met een beloofde verrassing. Dit keer was hij niet alleen maar had hij zijn goede vrienden opgetrommeld en daarnovember174uit was, tot grote vreugde van de aanwezigen, een leuke formatie ontstaan van in totaal 5 personen, Wim and Friends genoemd, inderdaad een verrassing! De band had via Facebook kenbaar gemaakt van hun komende optreden bij Matahari, door velen gezien en gekomen uit nieuwsgierigheid, uiteraard ook om te genieten van hun muziek/optreden. Het beloofde dus al met al een drukke en gezellige middag te worden; Frederik en Harry
ondersteund door Adri” moesten een tandje bijzetten om de rij te bedienen die de zaal in wilden, de teller stond om 15.00 uur al op 100 gasten. november1723Om 15.00 uur werd de kumpulan officieel geopend met een hartelijk welkom aan alle aanwezigen,  in het bijzonder aanhangers van de band. Dit keer geen gastoptreden maar alleen het optreden van de nieuw geformeerde band Wim and Friends die deze middag onze gasten moesten vermaken. Na opening werd de muziek direct ingezet en het was merkbaar dat de bandleden erg veel plezier hadden om hun muziek ten gehore te brengen.
Om 16.00 uur tijd voor Theo Boiten van de Pelita om onze gasten te informeren over de ontwikkelingen rondom de backpayregelingen. Door het uitvallen van Jeanne werd de snackhoek geopend door Henny Luttik met ondersteuning van Hermin Warbout, de gasten stonden in rijen om snacks te kopen, binnen de kortste was ook deze al uitverkocht
Om deze middag door te komen werden in de pauzes CD-muziek gedraaid zodat de november1711dansliefhebbers onder ons de dansvloer konden blijven bemannen en de gasten rustig met elkaar konden kletsen om herinneringen etc. op te halen. Uiteindelijk stond de teller op >110 gasten. De tijdplanning liep niet zoals het hoort en moesten onze gasten zich tot ca. 17.15 uur vermaken met CD-muziek omdat de band om 16.20 uur eerst moest bijtanken met wat eten zodat zij met volle moed en fris de volgende ronde tot 18.30 uur het podium kunnen betreden. Dit keer nam Frankie Mesker de catering voor zijn rekening met een zeer goed menu en uiteraard de gebruikelijke tjendol, niet meer weg te denken bij Matahari!
Het werd 18.30 uur, tijd om te stoppen en de band werd een teken gegeven maar zowel de band als de gasten gingen door en uiteindelijk om 18.40 uur was het gelukt. Dank aan de band voor deze tropische verrassing en niet te vergeten onze gasten die aan deze middag hadden bijgedragen om deze middag wederom succesvol af te sluiten!


Wij hopen U allen weer te zien op onze kerstkumpulan van zondag 17 december 2017, met dit keer de muzikale ondersteuning van Ashura band en

gastoptredens van de Srikandi dansgroep en duo MAJA.
Het Kerstverhaal is ook dit jaar weer in goede handen van Joke Hofmann.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!
TOT DANKerst20boek

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­