­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de kumpulan op zondag 18 november 2018.

Ondanks dat het zonnetje  scheen, was het toch fris buiten en veel bezoekers hadden dan ook hun zomerjassen verruild voor de winterjassen. De zaal was weer
met de nodige vrijwilligers in orde gemaakt, de bandleden druppelden binnen en sloten hun instrumenten aan op de installatie.november181
Om 15.00 uur opende Adri deze keer de bijeenkomst. Hij deelde mee, in overleg met en toestemming van Joyce, dat een dochter van Joyce heel ernstig ziek is, wat een diepe impact heeft op de familie, en dat een griepaanval  Joyce afgelopen week had geveld, waardoor zij in de loop van de middag kon komen. Hierna volgden de weinige mededelingen (zie aparte rubriek).
november183Intussen stond de band Wim & Friends klaar op het podium. Het was nog even zoeken naar een juiste geluidsinstelling, waarna hun muziek en zang ten gehore werd gebracht. En zoals gewoonlijk duurde het maar even voor dat de dansvloer was gevuld met de dans liefhebbers. Aan het einde van hun eerste set, kondigde Adri als extra het optreden aan van de 12 jarige Rick uit Assen, die op zijn saxofoon Hey Jude van de Beatles speelde, waarvoor hij ook een luid applaus kreeg.
In de rustpauze van de band werd er CD muziek gedraaid, waarop uiteraard ook gedanst kon worden. De snacks waren inmiddels klaar voor consumptie en werden dan ook gretig afgenomen. Aan het einde van de dag waren alle snacks uitverkocht.
Niet zo verwonderlijk, want deze middag waren meer dan 110 bezoekers de tafel van de penningmeesters gepasseerd. Ook de catering was weer gereed voor consumptie en aan het einde van de middag was hier ook alles uitverkocht.
november182De band had inmiddels weer het podium beklommen en lokte met hun muziek en zang de bezoekers weer naar de dansvloer. En in de hal zaten weer een aantal niet-dansers in leuke gesprekken bij elkaar, zoals een paar niet nader te noemen maar zeer bekende personen uit Amsterdam.
Kortom, het was wederom een gezellige middag, waarbij ook Joyce toch nog even langs kwam, maar ook op tijd weer weg was.
Zoals altijd ging de tijd weer veel te snel en was het zo maar weer 18.30 uur, het tijdstip waarop Adri de band en de nog aanwezige mensen bedankte voor hun komst en allen een goed en veilig thuis wenste.
Graag tot ziens op zondag 16 december 2018. Dan treedt voor u op de Ashuraband uit Groningen.

Adri Veerman.

 bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­