­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de kumpulan op zondag 21 oktober 2018   

Vandaag alweer de 2e kumpulan na de zomerstop. Om half twee waren de eerste vrijwilligers al druk in de weer om de zaal in te richten en gezellig te maken.
MataHari 21 10 2018 5MataHari 21 10 2018 4MataHari 21 10 2018 3Ook de band Music & Fun uit Hoogezand was op tijd aanwezig om hun muziekinstallatie op te bouwen en te testen.
Inmiddels kwamen de eerste bezoekers al binnen, waaronder ook weer nieuwe gezichten. Aan het eind van deze dag hadden de penningmeesters zo’n 100 gasten geteld.Om drie uur opende Joyce deze kumpulan en heette allen een hartelijk welkom, gevolgd door de mededelingen (zie ook aparte rubriek).
Begonnen werd met een moment van stilte ter herinnering aan mevr. Vetter en mevr. Hardenberg, die beiden kort geleden waren overleden.
Na de mededelingen was het de beurt aan Music & Fun, die goede muziek ten gehore bracht, wat uiteraard een aantal gasten uitnodigde zich uit te leven op de dansvloer. Het mooie aan hun muziek was dat er veel variatie inzat, zoals de wals, de rumba maar ook weer de poco poco.MataHari 21 10 2018 61
In de zijzaal was Hermin, met helpers,  druk in de weer om de opstelling voor de catering klaar te zetten, terwijl bij het buffet in de zaal de snacks al werden verkocht.
In de 1e pauze van de band werd er muziek vanaf een cd gedraaid, waarop ook kon worden gedanst. Maar de afname van de snacks had even een grotere belangstelling.
MataHari 21 10 2018 53Na de pauze was het de beurt weer aan de band, en mede door hun goede muziek was het heel gezellig. Ook aan de tafeltjes werden vele gesprekken gevoerd.
Intussen was de catering klaar voor consumptie en velen  maakten daar een dankbaar gebruik van.
Tenslotte beklom de band voor de 3e keer het podium en speelde met veel plezier, ook voor de gasten, door tot half zeven.
Deze keer was het Adri die namens Joyce moest zeggen, dat ook deze middag weer voorbij was. Hij bedankte de mensen van de band voor hun fantastisch optreden en de nog aanwezige bezoekers voor hun inbreng en gezelligheid.
Verder wenste hij allen een goed en veilig thuis en sprak de hoop uit de aanwezigen weer te mogen zien op zondag 18 november 2018.
Graag tot ziens op zondag 18 november 2018. Dan treedt voor u op de groep Wim Lekatompessy & Friends.

Adri Veerman.   


Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­