­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de kumpulan op zondag 23 september 2018   

5D6A6691 MediumDe herfst heeft volgens de kalender zijn entree gemaakt. In werkelijkheid is het ook zo. Het is fris tot koud buiten met regen.
Vandaag was ook weer de 1e kumpulan na de zomerstop. Met een paar vrijwilligers werd de zaal weer klaar gemaakt voor deze middag,
maar tot 14.30 uur liep het nog niet echt storm met de bezoekers, edoch daarna kwamen ze in grote getale binnen,
zodat aan het einde van de middag zo’n kleine 130 gasten waren geteld.

5D6A6659 MediumOnder hen Adri en Judith uit Spanje, die even over waren en gelijk ook familie uit Uden hadden meegenomen.
Om 15.00 uur opende Joyce deze middag en heette een ieder van harte welkom, gevolgd door een paar mededelingen (zie aparte rubriek).
Het (muzikale) woord was hierna aan de band The Blue Rangers, en wat kunnen die lui spelen en zingen.
Het duurde dan ook niet lang of de ruimte op de dansvloer was volledig bezet. De sfeer zat er ook gelijk weer helemaal in.
In de pauze namen Karin, Leny en Anetta het initiatief over met de bingo.
Er waren veel kaartjes verkocht, en ook deze keer waren er weer mooie en nuttige kado’s.
Inmiddels werden ook de heerlijke snacks weer afgenomen door de liefhebbers, zodat op het eind van de middag alles uitverkocht was.
5D6A6677 MediumNa de tombola betraden The Blue Rangers weer het podium en gingen verder met hun fantastische muzikaal optreden.
Hetgeen natuurlijk weer uitnodigde tot het maken van de nodige en soms ingewikkelde danspassen.
Tegen 17.00 uur was er weer een pauze voor de band, die zij gebruikten voor het smullen van het heerlijke eten, ditmaal verzorgd door Frankie Mesker.
In deze pauze was er een spontaan optreden van Wally uit Uden, familie van Adri en Judith.

5D6A6662 MediumHij begeleidde zichzelf op de gitaar en zong de mooiste liederen, die bij iedereen in de smaak vielen.
Ook hij zag kans de dansvloer weer vol te krijgen.

Als laatste onderdeel trad de band weer op, en het was moeilijk om hen te laten stoppen om 18.30 uur, dus werd het een kwartiertje later.
Maar toen was Joyce onverbiddelijk en moest de muziek stoppen.
Joyce bedankte The Blue Rangers en alle aanwezigen voor hun inzet, komst en gezelligheid en wenste een ieder een gezond en wel thuis.
Graag tot ziens op zondag 21 oktober 2018. Dan treden voor u op Music & Fun uit Hoogezand.

Adri Veerman.


Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­