­
Stichting Matahari Groningen

Verslag Kumpulan 18 december 2022

december2242De laatste kumpulan van 2022. Gelukkig is dit jaar het openbare leven weer op gang gekomen en heeft corona een minder grote impact gehad op ons leven en welzijn als in de jaren ervoor. De verwachtingen voor vanmiddag waren hoog gespannen. De tafels waren versierd met verlichte kerststukjes en overal stonden of hingen kerstversieringen. Met de sfeer zit het dus wel goed. We hebben een goede band, The East Rockers, weten vast te leggen voor deze kumpulan. Helaas viel het aantal bezoekers wederom tegen, slechts 50 betalenden, maar dit zal wel door de weersvoorspelling van gladheid zijn gekomen dat mensen voorzichtig waren en thuis zijn gebleven. december2247Ze hebben wel wat gemist want de gladheid begon pas in de nacht. Na de gebruikelijke mededelingen van onze voorzitter Edu zoals de uitkomst van de vergadering over de toekomst van Matahari, het ongeval van Sientje Smit en het overlijden van Leen Kors (met een ogenblik stilte herdacht), begonnen The East Rockers aan het muzikale deel van de middag. Swingende Indo-rock, instrumentale nummers en dansmuziek hielden de dansvloer steeds bezet.december2256 In de eerste pause heeft Joke onder grote aandacht haar kerstverhaal gedaan. In de grote pause werd de tombola gehouden onder de bezielende leiding van Amy. En er waren heel wat mooie cadeaus te winnen. De catering door Frank vond gretig aftrek alsook de cendol. De snacks waren deze keer totaal uitverkocht. Voor de band het laatste nummer ging spelen nam Edu het woord en kondigde de band voor januari aan, december2241The Rocking Players die wereldberoemd zijn in de Zaanstreek en bedankte hij alle vrijwilligers én het personeel van het MFC voor hun inzet en bijdrage aan het succes van de kumpulans van Matahari. The East Rockers sloten de kumpulan af met Gandong é en dit lijkt zo langzamerhand een traditie te gaan worden. Al met al weer een geslaagde kumpulan waar we met een goed gevoel op terug kijken. Hierbij roepen wij jullie op om 15 januari naar de kumpulan te komen om elkaar het beste voor het nieuwe jaar toe te wensen en natuurlijk om The Rocking Players te zien en te horen!.

Iedereen een mooi en gezond nieuw jaar toegewenst!
Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­