­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 16 juni 2019

juni191Het was stralend weer op deze zondag, de laatste kumpulan voor de zomerperiode. Omdat de stichting Matahari dit jaar 15 jaar als stichting bestaat, (hiervoor was het een gezellige bijeenkomst) werd hier ook even aandacht aan geschonken. Bij de entree kreeg elke bezoeker een gratis drankbon aangeboden.
Om 15.00 uur opende Joyce deze kumpulan en heette alle aanwezigen van harte welkom, inclusief  de leden van de Ashuraband en de band van Minggus en Roelof.
Maar ook de mensen, die voor de eerste keer aanwezig waren, en er waren nogal vele nieuwe gezichten. Na deze welkomst kwamen de mededelingen (zie hiervoor aparte rubriek).
De beurt was hierna aan de Ashuraband, die in no-time kans zag de eerste bezoekers naar de dansvloer te lokken. In hun pauze werd het muzikale gedeelte overgenomen door Minggus en Roelof, die ook weer vele bezoekers op de dansvloer kregen.
Onderwijl  bleven bezoekers binnenkomen en aan het einde van de middag waren zeker zo’n 120 gasten de tafel van onze penningmeesters gepasseerd.juni193
Ook in de keuken was al weer hard gewerkt want de verschillende soorten overheerlijke snacks waren al weer warm om te worden afgenomen. Er  werd hier dan ook druk gebruik van gemaakt, zodat uiteindelijk alleen nog maar lege schalen overbleven.
Hermin was inmiddels ook al bezig met de catering, en ook hier was aan het einde van de middag alles uitverkocht. Niet zo
juni192verwonderlijk want het eten was weer om te smullen.
De Ashuraband en Minggus en Roelof wisselden elkaar steeds af, zodat er de hele middag live muziek en zang was, wat door de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.
En, zoals bij elke kumpulan, tikte ook hier de tijd door en moest Joyce om 18.30 uur deze middag afsluiten. Zij bedankte de musici voor de muziek en zang en de aanwezigen voor hun positieve en gezellige inbreng. Zij wenste allen een veilig en wel thuis en een hele fijne zomer- en vakantieperiode. In de maanden juli en augustus is er geen kumpulan.
Graag allen in goede gezondheid tot ziens op zondag 22 september 2019.
Dan treden voor u op The Blue Rangers en is er ook weer een tombola.

Adri Veerman.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­