­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 19 mei 2019

foto 7Vandaag hadden wij te maken met een zeer aangename temperatuur nadat wij de hele week niets anders kregen dan regen.
De zaal werd direct na de kerkdienst in recordtempo door de vele vrijwilligers in orde gemaakt (bedankt).  
Om 15.00 uur werd de kumpulan geopend met de gebruikelijke mededelingen (zie verder onze rubriek) met een speciaal welkom voor de twee gasten van Julius Hausel waarvan er een uit Soerabaya haar vakantie in Nederland houdt en een familielid uit Veendam, wij hopen dat ze een fijne middag zullen hebben.
Via Jan van de Woude werden de gasten geïnformeerd over de jaarlijkse Indie-herdenking welke werd gehouden op dinsdag 4 juni 2019 in Selwerderhof om 14.30 uur.
Zoals eerder vermeld heeft Theo Boiten een breuk opgelopen in zijn linker sleutelbeen, desondanks is hij aanwezig en zal hij zijn spreekuur houden,
De muzikale ondersteuning kwam vandaag voor rekening van Duo Ginger uit Ede die zoals altijd garant staan voor een leuke middag.
Direct na de mededelingen gingen natuurlijk de dansliefhebbers de dansvloer bezetten.

foto 6Ook de zittende gasten genoten zichtbaar van het optreden van Ed en Patty. Normaal wordt de afsluiting van het 1e seizoen een tombola gehouden.
In verband met ons 15-jarig bestaan op zondag 16 juni 2019 wordt deze in mei gehouden.
Ook de heerlijke snacks van Linda Manoppo kreeg behoorlijk aftrek en stond er een lange rij voor afname.
Ondanks dat er in Leeuwarden, tot onze spijt, ook een kumpulan is, zijn wij zeer tevreden met het stabiele aantal bezoekers elke kumpulan weer.
Dit heeft te maken met het feit dat vele gasten voor het optreden van Duo Ginger komen, zelfs uit Leeuwarden en het aantal gasten kwam vandaag op <100.De catering en uiteraard de tjendol werden vandaag bereid door Elvire met hulp van Kamida die, zoals altijd, een heerlijke maaltijd hebben geserveerd.
foto 22Veel gasten gaven blijk van hun tevredenheid en complimenteerden de catering voor de uitstekende maaltijd.
Al met al konden wij vandaag terugkijken op wederom een gezellige middag met dank voor de komst van alle gasten en uiteraard Duo Ginger die een groot aandeel had op deze middag.

Wij hopen U allen weer te zien op onze lustrum-kumpulan van zondag 16 juni 2019, met de muzikale ondersteuning van The Ashura band uit Groningen.
Dit keer viert  Matahari haar 15-jarig bestaan met o.a. een gastoptreden van Mingus en Roelof uit Heerenveen en (hoogst)waarschijnlijk een optreden van de Indonesische studenten (PPIG) uit Groningen.
Vanaf 14.30 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­